Boganmeldelse: Walk on the Wildside – opskrifter fra kysten og skoven.

Er du træt af gennemstegt dyreryg med træskosovs og udkogte kartofler? Ville du hellere have et søm i låret end at spise endnu en dårligt tilberedt grågås? Græder du lidt hver gang nogen siger “sæt laksen i ovnen i en time ved 200 grader”? Og har du bare en grundlæggende mistro til enhver kok, der ikke skyder eller fanger sit eget protein?

walk-on-the-wild-side-cover_1

Så er det ikke længere grund til gråd! For jægeren Nikolaj Juel & fiskeren Columbus Leth har begået et gastronomisk manifest der forhåbentligt vil starte en vækkelse af det danske vildtkøkken. Med opskrifter inspireret af alverdens køkkener, der både kan laves derhjemme og over bålet, viser kokken/jægeren og fotografen/fiskeren at man får det meget sjovere hvis man tænker ude af boksen.

Følg drengene fra Walk on the wildside på Instagram

duck-hunt-03

Alt dette kunne dog virke en anelse prætentiøst og hipsterkokkefancy, hvis ikke de to bagmænd helt tydeligt vidste hvad de lavede – både bag kødgryderne, kameraet og i felten. Men det gør de. I den grad. Opskrifterne er relativt nemme, og fiske- og jagtoplevelserne der ligger til grund for de gastronomiske udfoldelser, skildres ærligt og misundelsesværdigt smukt af Columbus kamera.

Køb bogen her!

_DSC3676

Vi kan derfor også på det kraftigste anbefale “Walk on the Wildside” til enhver eventyrlysten jæger, fisker eller bare madglad sjæl, der vil have noget mere ud af livet – hvad end det er i skoven, vandet eller køkkenet.

For hvorfor skulle man da også hænge sig i traditionerne, når der er en verden af muligheder man kan lege med i stedet?

IMG_1473