Vildt arancini: Henriks sprøde vildsvine kugler

Det er altid sjovt at få lidt mere ud af det vildt man selv har skudt ved at kunne tilberede det på flest mulige måder. En af Henriks favoritter er at lave vildt arancini (som oprindeligt laves med risotto), men som her laves med braiseret vildsvin.

Fra baseret vildt til gylden arancini

Jeg bruger som regel vildsvin, fordi jeg har så meget kød, men jeg har også haft held til at lave dem med råvildt og dåvildt. Det handler dybest om at få braiseret et godt stykke kød så det er helt mørt, trevlet og fuld af smag – det har du sikkert allerede en god opskrift på, så brug endelig den.
Når kødet er kølet af, rører du det godt rundt med en gaffel så det trevler helt op. Hvis det skal have lidt ekstra krydderi så tilsæt endelig det og evt. lidt demi glace. Konsistensen skal være let klistret så det kan trilles til små kugler der binder godt sammen.
Er du frisk på en anden eksotisk opskrift så prøv at tjekke denne version af vilde græske bolder med skovsyresalat og tzatziki.
Hver kugle (ikke større end en bordtennisbold) vendes i æggehvider og rulles i panko rasp – 2 gange så du får en solid dobbeltpanering. Mas raspen godt ind i kuglen mens du former den fin og rund og lav nu rigeligt.
Billede 4
Når kuglerne er rullet og paneret, så skal de såmænd bare en tur i frituren til de er sprøde og gyldenbrune og lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle. Så let er det egentlig. De kan serveres som snacks med dip til varme med det samme og mætter rigtig godt!

Vildsvine arancini i wrap

Men hvorfor stoppe her… de kan nemlig også rulles til verdens bedste wraps. Det eneste du skal bruge er en pakke tortillas, rød spidskål, koriander, spicy tang (kan udelades), limesaft, soya og sriracha mayo (de fleste supermarkeder har det efterhånden).
Snit rød spidskål fint og bland det med masser af finthakket koriander. Hæld til limesaft, soya og en lille smule olie i og vend blandingen godt rundt. Jeg hælder altid kimchee sesam i også, evt alm ristet sesam eller andet kan du fint blande i også.
Bred blandingen ud på til lun tortilla. Læg derefter 4 arancini på og giv det et omgang sriracha mayo.
IMG_1312
Hvis du har spicy tang er det en vinder også, men ellers giv dem noget mere af blandingen med kål og koriander og rul tortillaen stramt sammen med sølvpapir om og spis den straks som var det en durum – bare endnu bedre.
Billede 11
Velbekommen – en sindsyg god snack og et lidt eksotisk strejf til dit vildkød

Hvis du har erfaringer, input eller emner som du synes vi skal se på, er du som altid velkommen til at skrive til os på mailen, på facebook eller i kommentarfeltet. Vi kan altid lære mere af hinanden og vi sætter meget pris på at i skriver til os.